Acasă Comunicate de presa Stadiul proiectului SIPOCA 53 -„Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare...

Stadiul proiectului SIPOCA 53 -„Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor”

0

English 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a primit avizul pozitiv al Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională (C.T.E.) pentru documentația referitoare la achiziția “Implementarea Sistemului Informatic de Management Integrat al Audierilor (S.M.I.A.)” în cadrul proiectului “Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” – SIPOCA 53.

Valoarea totală a proiectului este de 54.785.517,47 lei, sumă defalcată după cum urmează: 46.010.993,85 lei – fonduri europene nerambursabile F.S.E. (Fondul Social European), reprezentând  83,98386284 % din bugetul total eligil al proiectului și 8.774.523,62 lei – contributie proprie de la bugetul de stat, reprezentând 16,01613716 % din bugetul total eligibil al proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacității Ministerului Public în ceea ce privește audierile realizate conform prevederilor noilor coduri prin crearea unui sistem IT performant ce va fi utilizat în această materie. În cadrul acestui proiect, se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul parchetelor (Ministerului Public) și va contribui astfel la eficientizarea si modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității de urmărire penală, mai exact în materia audierilor așa cum este ea definită în legislația penală în vigoare.

Dupa obținerea avizului din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (A.N.A..P), documentația va fi publicată în S.I.C.A.P. (Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice), etapă care va marca lansarea licitației deschise pentru această achiziție.